Sziasztok, Béres Alexandra vagyok,

többen kérdezték már tőlem, hogy miért is ajánlom a BOSU® Ballance egyensúly tréner Home változatát, mikor eddig rám nem volt jellemző, hogy sporteszközök forgalmazásához adom a nevem.

Túl nagy árat fizetünk az ülőmunkáért. Szervezetünk evolúciós szinten a mozgáshoz alkalmazkodott. Most pedig beültünk a székbe. Ez vázrendszerünknek igazi kínzópad. A plusz kilók megjelenéséről nem is beszélve. Legyen szó nőkről vagy férfiakról mindkét nem esetében a leggyakoribb panaszok ma a gerincfájdalmak, térdfájdalmak, nyak és vállzsibbadás, csípő környéki fájdalmak és természetesen az állandó vágyott karcsú, formás, szálkás alak iránti vágy.

Miért érdemes integrálni a Bosu-t?

A sportban kiemelt jelentősége van a test irányításának képességére. Elég egyetlen rossz mozdulat, vagy nem megfelelő reflex egy külső behatásra, és máris szalagok szakadnak vagy csontok törnek. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, a testünk helyzetérzékelő képességét a TEST TUDATÁT kell fejleszteni, ezt pedig instabil közegben lehet igazán.

Ebben az életszakaszban fejlődik legintenzívebben az idegrendszer. A finom mozgások elsajátításának képessége határozza meg mennyire lesz valaki képes aprólékos mozdulatokra, mennyire lesz képes irányítani saját testét. A megfelelő minőségben kialakított agy - idegrendszer - izom kapcsolat egy életen át segíti a szervezetet. 

Bosu filozófia: A Bosu egyensúly fejlesztő eszközének képessége az eszköz által létrehozott instabil felületben rejlik. Az instabil közegen végzett gyakorlatok során a test egyensúlyi állapotának megtartásához fokozott mértékben van szükség koncentrációra.